PRIVATIMPORT HOS OSS PÅ VINOVUM

 

Du har visat intresse för ett vin som tyvärr inte finns i det fasta sortimentet ej heller i beställningssortimentet på Systembolaget men lugn bara lugn, du kan köpa ditt favoritvin genom att göra en privatimport, vilket är väldigt enkelt och vi hjälper dig hela vägen.


PRIVATIMPORT HOS OSS PÅ VINOVUM

Privatimport är ett speciellt sorts inköp där du väljer en Systembolagsbutik nära dig där du vill hämta ut vinerna du beställer. Det du måste göra är att ange Vinovum som leverantör och vilket vin du är intresserad av (eller flera viner) och från vilken producent vinet kommer ifrån. Därefter skickar Systembolaget en förfrågan till oss som vi besvarar inom 24 timmar. Normalt tar det ca 2 veckor från förfrågan till att varorna kan hämtas i butik om vi har vinet i lager. Systembolaget tar inte ut någon extra avgift för privatimport utan priset som gäller är det pris som anges på vår hemsida multiplicerat med antal flaskor du vill köpa. Oftast måste du beställa en full kartong om 6-12 flaskor, lite beroende på priset på vinet. Vissa dyrare viner kan säljas styckvis. Du får en offert från oss med den informationen som du kan säga ja eller nej till. Du behöver ett konto hos Systembolaget som är gratis och knutet till din email adress.


HUR GÅR PRIVATIMPORT TILL? FÖLJANDE STEG GÄLLER

SKAFFA ETT KONTO HOS SYSTEMBOLAGET (OM DU INTE REDAN HAR ETT)

Du behöver ha ett konto hos Systembolaget för att kunna göra en privatimport. Enklast är att besöka deras hemsida där finns all information om hur du skaffar dig ett konto. För frågor gällande konto och registrering av en privatimport kan du även kontakta Systembolagets kundtjänst. När du väl har ett konto är det bara att registrera din privatimport.REGISTRERA DIN FÖRFRÅGAN

En förfrågan kan innehålla flera olika viner från Vinovum. Varje vara registreras på en enskild rad. Börja med att:

● Fylla i importörens namn vilket är Vinovum AB

● Fylla i producentens namn som du hittat på vår hemsida, tryck på nästa


DÄREFTER FYLLER DU I

● Produktens namn

● Varugrupp, här har du olika förslag angivna om det är rött, vitt, mousserande osv.

● Antal flaskor du önskar beställa

● Storlek på förpackningen, 750 ml, 1500 ml 3000 ml osv

● Förpackning, flaska, box osv

● Ursprungsland, denna information finns alltid på vår hemsida för varje vin

● Region

● Årgång

● Alkoholhalt, klicka på nästa, där en summering görs, ser det bra ut, tryck på godkänd och du är klar

Är det något du är osäker på så maila gärna oss på info@vinovum.se så hjälper vi dig. Tänk på att när du skickar in en förfrågan så är den inte bindande. Du får först en offert från Systembolaget som du tar ställning till. Accepterar du offerten förbinder du dig till köpet och vi skickar vinerna till butiken du angav i din förfrågan. Väljer du att avslå offerten stängs ärendet och du behöver inte betala något.

Butiken kontaktar dig via sms när din beställning finns redo att hämtas. Du ska betala och hämta ut varan i butiken inom 14 dagar från meddelandet.

Observera att öppet köp ej gäller vid privatimport.
Lycka till!

Hälsningar Vinovum

Vinovum AB

Besöksadress: Linnégatan 104, 115 23 Stockholm
Postadress: Box 24094, 104 50 Stockholm