CIÙ CIÙ

Berättelse

Familj, tradition och ekologisk odling, är det bästa sättet att sammanfatta denna unika producent. I över 50 år har familjen Bartolomei varit synonymt med hållbar kvalitets vinodling i vinområdet Marche som ligger i hjärtat av Italien. Deras ekologiska vinproduktion har skördat stora framgångar såväl i Italien som internationellt och utan tvekan i Sverige och idag räknas Ciù Ciù Bartolomei som en av de absolut bästa ekologiska vinproducenterna i hela Italien. 

Ciù Ciù vingård grundades 1970 av paret Natalino och Anna Bartolomei. Deras vingårdar ligger precis utanför den pittoreska byn Offida, en medeltida liten by full av evenemang och traditioner där tiden tycks ha stått stilla i hundra år. Idag drivs bolaget framgångsrikt av bröderna Walter och Massimiliano med samma filosofi som Natalino och Anna en gång la grunden till.

Så här beskriver sig dom själva

Ciù Ciù Tenimenti Bartolomei är en grupp vingårdar som leder marknaden för vinproducenter och representerar stolt fem regioner från de mest ikoniska italienska vinområdena. Ciù Ciù Tenimenti Bartolomei syftar till att stärka samarbetet mellan vingårdarna som ägs av bröderna Bartolomei för att erbjuda marknaden en unik partner som kan representera viner av högsta kvalitet från olika territorier.

Filosofi

Ciu Cius ekologiska viner är det rena uttrycket för omsorg och tradition.

De är resultatet av forskning och kvalitet både i vingårdar och källare under årens lopp där fokus legat på att tillverka vin på det för miljön bästa sätt men också för att vinets fruktighet skall vara ren och generös. Områdets fantastiska egenskaper och familjens rena vinodlingsprocess skall kunna upplevas i deras viner.

De är alltså resultatet av ett naturligt ekosystem och en unik och oöverträffad terroir (vädermönster, jordsammansättning och berggrund) som ligger till grund för hur deras viner smakar. I Sverige har producenten funnits i snart 10 år och det går att köpa deras viner på restauranger runt om i Sverige, på Systembolaget och de flesta taxfree ställen i Skandinavien.

Deras viner har skördat stora framgångar och vunnit många priser, inte bara internationellt utan även i Sverige där till exempel deras populära Bag in Box ett år vann priset som Systembolagets bästa ekologiska vin på BIB på den prestigefyllda tävlingen ”Vinordic Wine Challenge” där vinet vunnit både guld, silver och brons genom åren.

Vi är stolta representanter för denna producent i Sverige

Vinerna från CIÙ CIÙ vingård

Prenumerera på vinklubben

© 2024 All Rights Reserved.

Kontakta oss : +46 (0)8 404 00 90

Scroll to Top