* Carnival of Love Shiraz

* Carnival of Love Shiraz

Carnival of Love Shiraz

 

Art nr              MD0401

Pris                 524.40kr

Volym             750ml

Druvor            Shiraz 100%

Årgång            2016

Ursprung        Australien

Sortiment       Privat import

Producent      Mollydooker Winery

VINET

2016 Carnival of Love har en doft av hallon och plommon. Smaken ä intensiva av körsbär, mocka och kryddor. Vinet är välbalanserat och har mjuka fina taninner. Vinet har legat på amerikansk ek.

PRODUCENTEN

Sparky Marquis och Sarah Watts är det hårt arbetande vinmakarparet bakom Mollydooker Wines. Idag är de en kultförklarad, framgångsrik och prisbelönt producent men resan har varit lång och ingen dans på rosor. När de började 1991 hade de tillsammans 1000 dollar på banken och stora drömmar om att utveckla sin verksamhet. Efter en tid försökte de sig på att sälja vin i bulk för att ha mer tid för familjen. Första året var detta en stor succé medan följande år fanns ett stort överskott och priset på deras vin gick från 7 dollar per liter till ynka 25 cent per liter.

Sarah och Sparky gick därefter tillbaka för att göra vin på flaska tillsammans med sina vänner i deras gemensamma företag Marquis Philips och åter var succén ett faktum. 1999 blev de Australian Winemakers of the Year, 2002 vann de Bushing Award för tredje gången och i USA kommenterade Robert Parker ”The greatest red wine values in existence” och ”Run, don’t walk and secure as much as you can of these wines” och gav Integrity 99 poäng. Varumärket Marquis Philips var en framgångssaga som växte från 8000 till 120 000 lådor på fyra år. Sarah och Sparky bestämde att de inte ville växa in till någon jätte. De älskade vingårdarna, älskade att göra vin och dela med sina vänner. De bestämde sig för att förbli små.

De resonerade att de hade börjat med $ 1000, så att de kunde göra det igen. I mars 2006 namngav de det nya varumärket Mollydooker – Aussie-slang för vänsterhänta, eftersom de båda är vänsterhänta. Det var till en början hårt jobb och inga pengar men sedan dess har Mollydooker vuxit fram som en kultkändis på den australienska vinkartan med många fina priser i bagaget.


Prenumerera på vinklubben

© 2024 All Rights Reserved.

Scroll to Top