* MontGras Cabernet Sauvignon Reserva

* MontGras Cabernet Sauvignon Reserva

MontGras Cabernet Sauvignon Reserva

 

Art nr              8251401

Pris                 79.20kr

Volym             750ml

Druvor            100% Cabernet Sauvignon

Årgång            2018

Ursprung        Chile

Sortiment       Beställningssortiment

Producent       Viña Mont Gras

VINET

Stor, fruktig doft av svarta vinbär, cassis och kaffe bönor. Vinet är medelfylligt, fruktigt med en lång härlig eftersmak. Perfekt allround vin, passar väl till nöt, gris, lamm och fågel. Vinet har lagrats i 10 månader. 80% av vinet har har legat på ekfat.

PRODUCENTEN

MontGras grundades 1992 av bröderna Hérnan och Eduardo Gras. MontGras är ett ungt företag som startades av personer med rejäl erfarenhet i bagaget. Hérnan Gras, ättling till en vinhandlare som invandrade till Chile från Katalonien år 1900, tog enologexamen i Santiago, pluggade vidare i Bordeaux och på Davis-universitetet i.

Kalifornien och arbetade ett antal år på Kanadas största vinföretag innan han återvände till Chile för att starta eget. Han gjorde det tillsammans med sin bror Eduardo, som också han arbetade i vinbranschen samt gode vännen Cristián Hartwig, vars farfar också kom från Katalonien år 1900. De köpte 435 hektar mark i.

Palmilla i ett av Chiles bästa vinodlingsområden – Colchagua Valley. Hittills har 83 hektar planterats, men målet är 200 ha vingårdar, huvudsakligen på toppen och i sluttningarna av Ninquénberget. En toppmodern produktionsanläggning stod klar i februari 1994, byggd efter modernast tänkbara principer. Deras första vin, en cabernet sauvignon av årgång 1994, utsågs av den ledande chilenska vinguiden till ”Årgångens bästa vin”.


Prenumerera på vinklubben

© 2024 All Rights Reserved.

Scroll to Top