MontGras Merlot Reserva

MontGras Merlot Reserva

MontGras Merlot Reserva

 

Art nr 7557601
Pris 99kr
Volym 750ml
Druvor Merlot 90%, Carmenère 10%
Årgång 2013
Ursprung Chile
Sortiment Beställnings sortiment
Producent Mont Gras,Viña Mont Gras

VINET

Vinet har en doft av mogna plommon, svarta vinbär och mint som stöds upp av cederträ och vanilj. Smaken är elegant med en rundad struktur, tydliga mörka bär på tungan med toner av rostad ek som ger ett långt avslut. Vinet passar bra till pastarätter men även lufttorkad skinka och andra charkuterier.

PRODUCENTEN

MontGras grundades 1992 av bröderna Hérnan och Eduardo Gras. MontGras är ett ungt företag som startades av personer med rejäl erfarenhet i bagaget. Hérnan Gras, ättling till en vinhandlare som invandrade till Chile från Katalonien år 1900, tog enologexamen i Santiago, pluggade vidare i Bordeaux och på Davis-universitetet i.

Kalifornien och arbetade ett antal år på Kanadas största vinföretag innan han återvände till Chile för att starta eget. Han gjorde det tillsammans med sin bror Eduardo, som också han arbetade i vinbranschen samt gode vännen Cristián Hartwig, vars farfar också kom från Katalonien år 1900. De köpte 435 hektar mark i Palmilla i ettav Chiles bästa vinodlingsområden – Colchagua Valley.

Hittills har 83 hektar planterats, men målet är 200 ha vingårdar, huvudsakligen på toppen och i sluttningarna av Ninquénberget. En toppmodern produktionsanläggning stod klar i februari 1994, byggd efter modernast tänkbara principer. Deras första vin, en cabernet sauvignon avårgång 1994, utsågs av den ledande chilenska vinguiden till ”Årgångens bästa vin”.vinet

 


Prenumerera på vinklubben

© 2024 All Rights Reserved.

Scroll to Top