Ripasso ROCK DOC

 

Art nr            7399501

Pris                  119.90kr

Volym             750ml

Druvor              Rondinella & Corvina

Årgång             2020

Ursprung          Italien

Sortiment         Beställningssortiment

Producent        Viticultori d’Itali

Ripasso ROCK DOC(R)

VINET

Ripasso är en metod vid vinproduktion, med ursprung i Valpolicella i Veneto i Italien. Ripasso innebär att vinet jäser en andra gång, två till tre veckor, tillsammans med jästresterna från jäsningen av en Amarone. Därvid blir vinet kraftigare, får mer alkohol, tanniner och högre syra.

Ripasso har blivit populärt i Sverige och andra länder som en ”lätt Amarone”, då det dels är mindre dyrt, dels inte lika kraftigt som en Amarone, vilket gör det mer lätt att kombinera med mat. Vinet har en fruktig och intensiv smak av körsbär, plommon och ett mjukt avslut av vanilj. Vinet passar bra till mustiga rätter av rött kött och hårda, lagrade ostar.

PRODUCENTEN

Viticultori d’Italia SRLs serie ROCK ingår i kooperativet som vuxit till ”ITALIANS”, ett samarbete som inleddes 2009 mellan fyra kooperativa vinodlare i provinsen Verona och Vicenza som tillsammans beslutat att utbyta kunskap och integrera färdigheter med ett mål: att garantera kvaliteten på vinerna från en region känd för sina förträffliga vinstockar.

Projektet utvecklas genom kontrollering av odling, programmering av verksamheten i produktval och även en plan som omfattar marknadsföring och kommunikation av varumärket ”ITALIANS®”.

 

Ripasso ROCK DOC(R)

Bestall nu!

Scroll to Top