ALORNA

Berättelse

Att Quinta da Alorna från vinområdet Tejo, blev vald till årets producent i Portugal 2023 var ingen överraskning för oss på Vinovum, Alorna har producerat kvalitéts viner under många år och flera har sålts med stor framgång i Sverige, bland annat deras Portal da Aquia Rosé BIB som blev vald till bästa rosé boxen på Systembolaget 2 år i rad av en enig svensk journalistkår på Vinordic Wine Challenge.

Quinta da Alorna är ett familjeföretag med lång historik som har ärvts från generation till generation och är fortfarande familjeägt. Quinta da Alorna har cirka 160 hektar vingårdar, som är uppdelat i druvsorter som Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet, Fernão Pires, Arinto och Chardonnay, producerar sina viner med hjälp av modern vinframställningsteknik men med ett kvalitativt tänk som härstammar från det historiska arvet.

Quinta da Alorna ligger på södra stranden av floden Tejo, nära Santarém och med sin ingång markerad av en sällsynt buske i världen, känd som “Bela Sombra”, utmärker sig Quinta da Alorna, inte bara för kvaliteten på de viner den producerar på godset, men också för jordbruks-, skogs- och naturrum.

Med en total yta på 2 600 hektar, fördelat på 160 hektar vingårdar, 500 hektar tillägnad jordbruksgrödor och cirka 1 900 hektar skog. På Alorna jobbar man mycket med miljöfrågor och deras skogsområde bidrar också till att minska koldioxidutsläppen till atmosfären.

Dessutom finns i dagsläget 6 större solcellsanläggningar på egendomen och planen är att bli självförsörjande på el.

Balansen mellan all jordbruksverksamhet och naturen är grundläggande filosofi på Alorna.

Vinerna från ALORNA vingård

Prenumerera på vinklubben

© 2024 All Rights Reserved.

Prenumerera på vår vinklubb
Scroll to Top