MAISON CASTEL

Berättelse

Trodde du att Maison Castel var ytterligare en större volymproducent i mängden, tänk om!! Denna prisbelönta, välkända, franska producent levererar viner från hela Frankrike år efter år som över levererar i kvalitet för priset och vinner fler prestigefyllda utmärkelser än de flesta. De senaste åren har Maison Castel uppmärksammats av internationella vinjournalister och idag är det knappast någon som ifrågasätter deras kvalitetsarbete.

2020 tilldelades flera viner från Maison Castel 96- och 97 poäng av Decanter magazine som hyllades deras satsning på en topp range för att visa vad Maison Castel var kapabla till och framgångsresan fortsätter med fler utmärkelser och hyllningar från år till år.

Castel Frères grundades 1949 och ända sedan dess har Castel-familjens ambition varit att visa upp de franska vinregionernas förträfflighet och vinframställningskunnande över hela världen, vilket ger företagets vinmakare fria händer att skapa ett varumärke som bär familjenamnet. Maison Castel har vinodlingar och partners över hela Frankrike och representerar de flesta distrikten. 

Deras vinmakarteam bestående av 20 oenologer som arbetar dagligen i vingårdarna och vinframställningsanläggningarna och gör kvalitetsviner som verkligen är representativa för deras ursprung. Maison Castel ett nätverk av engagerade vinodlare som har arbetat med företaget i över 70 år, alltså över generationer. Dessa långvariga och nära relationer har hjälpt till att utveckla kvalitetsarbetet i vinproduktionen. Maison Castel egna eller kontrakterade odlingar i de bästa terroirerna och vingårdarna i Frankrikes viktiga vinregioner.

I Sverige har vi haft stor framgång med att sälja deras viner under flera år och uppskattningen från våra kunder visar på att deras viner presterar långt över alla förväntningar, har du till exempel åkt på en utlandsresa de senaste åren så är det stor chans att du druckit deras viner ombord någon av alla de charterflyg som de senaste åren serverat Maison Castels hyllade viner.

Förutom hög kvalité på sina viner och en stil som tilltalar våra kunder så har Masion Castel ytterligare en fördel i det hållbarhetsarbete som är en del av producentens DNA. De flesta vinerna som vi säljer i Sverige är ekologiska och producenten är även Terra Vitis certifierade vilket säkerställer att de framställer vin inom de ramar som finns för hållbarhets certifierade viner i världen. Denna certifiering är beviljad av ett oberoende organ som erkänts av det franska jordbruksministeriet och förnyas genom en årlig inspektion. På Maison Castel har man även ett veganvänligt tillvägagångssätt i sin vinframställning, och förbjuder successivt alla animaliska produkter från beredningsprocessen: för närvarande är 84 % av deras viner vegancertifierade.

Sammanfattningsvis kan man säga att Maison Castel fokuserar på ekologisk vinodling, ett gediget hållbarhetsarbete, miljövänlig vinodling som försvaras av två välrenommerade certifieringar, nämligen Terra Vitis och Agriculture Biologique.

Vi är stolta representanter för denna producent i Sverige

Vinerna från MAISON CASTEL vingård

Prenumerera på vinklubben

© 2024 All Rights Reserved.

Scroll to Top