Druvorna är varsamt handplockade den 20:april 2014 och vinet har sedan lagras i 13 månader på 100% franska ekfat varav 30% är nya. Vinet kan lagras upp till 8 år. Vinet har en djup rubinröd och lila färg med en doft och smak full av mörka bär och med toner av rökigt kött och kryddor. Vinet är rikt med en djup koncentration och elegans, eftersmaken är lång och behagligt mjukt.
PRODUCENTEN
MontGras grundades 1992 av bröderna Hérnan och Eduardo Gras. MontGras är ett ungt företag som startades av personer med rejäl erfarenhet i bagaget. Hérnan Gras, ättling till en vinhandlare som invandrade till Chile från Katalonien år 1900, tog enologexamen i Santiago, pluggade vidare i Bordeaux och på Davis-universitetet i
Kalifornien och arbetade ett antal år på Kanadas största vinföretag innan han återvände till Chile för att starta eget. Han gjorde det tillsammans med sin bror Eduardo, som också han arbetade i vinbranschen samt gode vännen Cristián Hartwig, vars farfar också kom från Katalonien år 1900. De köpte 435 hektar mark i
Palmilla i ett av Chiles bästa vinodlingsområden – Colchagua Valley. Hittills har 83 hektar planterats, men målet är 200 ha vingårdar, huvudsakligen på toppen och i sluttningarna av Ninquénberget. En toppmodern produktionsanläggning stod klar i februari 1994, byggd efter modernast tänkbara principer. Deras första vin, en cabernet sauvignon av årgång 1994, utsågs av den ledande chilenska vinguiden till ”Årgångens bästa vin”.