Vinet har en fruktig doft, körsbärs-blom med en något smörig, generös underton. Smaken är rund och fyllig, jordgubbar blandas med hallontoner och smultron. Avslutet är aromatiskt och generöst men med en tydlig syra. Cirka 60% av vinet kommer från en och samma årgång, sedan används cirka 40% reservviner. Vinet ligger 3 år i källaren och vilar sedan 6 månader efter degorgering.
PRODUCENTEN
Historien börjar 1961, när en grupp av vinproducenter från Janvry, nära Reims, beslutar sig att tillsammans skapa en rad champagner. Dessa släpptes från La Montagne de Reims vingård och närmare bestämt från Les Monts de Reims. Syftet med detta för de 7 entreprenörerna var att visa upp sin berömda terroir, som har hyllats genom århundradena, redan innan vin från Champagne var känd som Champagne. Denna terroir går tillbaka till en tid då ärkebiskopen av Reims viner var mycket högt ansedda och ofta serverades vid kröningsfirandet Frankrikes kungar.