* Unity Of Afica Shiraz Mourvedre

* Unity Of Afica Shiraz Mourvedre

Unity Of Afica Shiraz Mourvedre

 

Art nr            7267701

Pris                89.40kr

Volym            750ml

Druvor            Shiraz 80%, Moorvedre 20%

Årgång            2020

Ursprung        Sydafrika

Sortiment       Beställningssortiment

Producent      Saronsberg Cellar

VINET

Likt namnet UNITY gifter sig just Shiraz och Mourvedre i denna blend och bildar en smak av mogen frukt och djup med kryddiga undertoner och ett generöst och elegant avslut med en doft av ek. Vinet passar utmärkt till grillat kött, kraftiga grytor och charkuterier.

PRODUCENTEN

Upper Breede River Valey ligger mjukt inbäddad i bergen och gör att platsen har en högst unik topografi och en naturlig skönhet. Detta unika läge var det som lockade bosättarna hit för mer än 300 år sedan. Det var av samma anledning som man valde att anlägga vinegendomen i dalen. Egendomen ligger i ett område som heter Tulbagh, i Western Cape provinsen 120 km nordost om Kapstaden, insmuget vid foten av berget Saronsberg som egendomen har fått sitt namn från. Egendomen bildades i slutet av 2002 när Waveren och Welgegund, två vingårdar av den historiska twee Jonge Gezellen egendomen, köptes för att skapa en unik plats för modern vingård.

Två månader senare svepte en brand genom dalen och förstörde nästan alla Saronsbergs vingårdar och fruktträdgårdar. Som ett resultat av branden fick man ge upp sina ursprungliga planer för egendomen och i slutet av 2003 startade jobbet med att plantera nya vinstockar och arbetet med att bygga upp vinkällaren. Strax efter den förödande branden anställdes Dewaldt Heyns som vinmakare på Saronsberg. Premiär skörden genomfördes i slutet av januari 2004 då man skördade de första Sauvignon Blanc druvorna. Av dem producerades ett vin som blev mycket prisbelönt. Det var det vinet som startade en trend av fina omdömen och utmärkelser för Saronsbergs olika viner. Det har utan tvekan bidragit till att Dewaldt blivit invald i den prestigefyllda Cape Winemaker’s Guild, en sammanslutning av de bästa vinproducenter i Sydafrika som syftar till att öka kvaliteten och ge en internationell profil till den sydafrikanska vinframställningen.

 
Prenumerera på vinklubben

© 2024 All Rights Reserved.

Scroll to Top